Chokladkola.se

Maraboufudge


Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 50 gram smör
  • 2 msk flytande honung
  • 100 gram marabou mjölkchoklad

Gör så här

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull.

Koka upp och låt stå på medelvärme tills kolan kokat till 120°C. Använd en stektermometer som du låter ligga i kastrullen. När termometern visar 120°C drar du kastrullen från plattan och rör ner smör och honung. Ställ sedan tillbaka kastrullen på plattan och låt koka upp igen i ca 2 minuter.

Stäng av plattan och tag kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och rör om tills den smält helt. Häll upp fudgen i en bakplåtspappersklädd form på ca 15x25 cm. Låt svalna i rumstemperatur. Täck sedan formen och låt stå i kylskåp över natten. Skär upp i bitar.


Skriv en kommentar