Chokladkola.se

Chokladlakritskola med turkisk peppar


Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1 msk kakao
  • 1 dl turkisk peppar (gärna mer om man gillar smaken!)
  • 2 tsk smör
  • 150-200 g mörk choklad

Gör så här

Blanda grädde, socker, sirap, kakao och turkisk peppar i en vid gryta. Låt det koka upp under omrörning.

Låt sedan koka ganska kraftigt utan lock och tills termometern visar ca 120°C eller tills smeten klarar kulprovet.

Ta av kastrullen från plattan och rör ner smöret. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20 x 20 cm. Ställ kolan kallt att stelna.

Smält chokladen i micro eller vattenbad och låt den svalna något.

Skär eller klipp kolan i bitar. Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett bakplåtspapper. Strö lite flingsalt på toppen innan chokladen har stelnat.


Kommentarer

Länk till den här kommentaren 2014-06-03 13:13:08, av Ninis

Bästa receptet! Jag älskar lakrits och choklad. Finns det något bättre än denna kombination.

Skriv en kommentar

Länk till den här kommentaren 2015-02-11 18:49:27, av Terese

mmmm! vad gott det låter !!!! jag som älskar lakrits<3<3<3

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar