Chokladkola.se

Mörk chokladkola med flingsalt


Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk kakao av god kvalité
  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1 krm salt
  • 2 msk flytande glykos
  • flingsalt

Gör så här

Häll grädden i en tjockbottnad kastrull och vispa i kakaon. Tillsätt resten av ingredienserna. Koka upp under omrörning och koka sedan kolan kraftigt i ca 15–20 minuter, tills smeten är tjock och det bildas stora bubblor. Termometern ska visa 120-125 grader eller gör ett kulprov.

Klä en långpanna, ca 20 x 30 cm, med smörpapper och häll upp kolan. Låt svalna. Skär kolan i lagom stora bitar och garnera med några saltflingor. Packa kolan i smörpapper eller cellofan. Förvara svalt.


Kommentarer

Länk till den här kommentaren 2013-12-15 10:07:07, av Ulla

Flingsalt var ju supergott på!

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar