Chokladkola.se

Chokladkolapaj med nötter


Ingredienser för botten

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg

Ingedienser för fyllning

  • 2 st ägg
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 krm salt
  • 100 g smält smör
  • 3 dl blandade nötter (hassel-, valnöt- eller pinjenötter)

Gör så här

Hacka ihop mjöl, smör, socker och äggula. Spar vitan att pensla med. Arbeta snabbt ihop till en deg. Ta undan 1/3 av degen till lock och tryck ut resten i en pajform. Låt formen stå i kylen i ca 30 minuter.

Värm ugnen till 175°. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.

Vispa ägg, socker, sirap, kakao, vaniljsocker och salt pösigt. Vispa i smöret. Grovhacka nötterna och lägg dem i pajformen. Häll i smeten. Kavla ut locket och lägg på det, och pensla med äggvita. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.


Kommentarer

Länk till den här kommentaren 2015-04-19 11:25:36, av Saea

Blev jättegott :)

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar