En chokladkola som är både laktos- och mjölkfri. Den är gjord på kokosgrädde och kokosfett, och smakar milt av kokos och choklad.
Blanda ihop alla ingredienserna i kastrullen. Smält ihop dem på högsta värme samtidigt som du rör om. Fortsätt koka på medelhög värme och försök då undvika att röra om så mycket. Smeten pöser upp rejält så var försiktig så att den inte kokar över.
När smeten börjar sjunka och tjockna ska du börja röra om igen. Låt sedan fortsätta koka.
Tiden kola behöver koka för att bli klar varierar beroende på vilken kastrull du använder. För att veta enklast veta när kolan är klar kan du använda en kökstermometer. När kolan når 120-125°C är den mjuk/seg och när man är över 130°C blir det hårda kolor.
Om du inte har en kökstermometer kan du göra kulprovet för att se om kolan är klar.
Ta av kastrullen från plattan när kolan kokat klart. Häll smeten i en form som du klätt med smörpapper. Låt svalna en stund och strö sedan kokosflingor över. Låt stelna i rumstemperatur.
Skär med vass kniv i bitar. Bitarna kan du linda in i smörpapper eller aluminiumfolie.