Cappuccinofudge

Kokar fudge
Ingredienser: 
5 dl strösocker
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
2 msk ljus sirap
2 msk snabbkaffepulver
1 krm salt
150 g vit choklad
1 tsk vaniljsocker
1 tsk smör
ev mörk choklad
Så här gör du: 

Olja en avlång bakform.

Blanda den första gruppen ingredienser i en tjockbottnad kastrull.

Koka upp på låg värme under omrörning tills allt socker har lösts upp. Öka värmen något och låt blandningen koka till 113 grader. Använd en ugnstermometer.

Ta bort kastrullen från värmen och doppa ner den i ett vattenbad i ca 5 sekunder för att kokningen ska avstanna. Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna till 49 grader.

Smält den vita chokladen i en skål över sjudande vattenbad tillsammans med grädden.Tillsätt smör i små bitar och rör sedan om försiktigt till en slät kräm. Låt svalna i rumstemperatur. Vispa sedan tills den tjocknar något.

Bred ut krämen över fudgen. Dekorera med lite riven mörk choklad.

Ställ in i kylen för att stelna. Skär den i rutor.

Lägg till ny kommentar