Mörk chokladkola med flingsalt

Chokladkola med flingsalt
Ingredienser: 
2 dl vispgrädde
3 msk kakao av god kvalité
100 g smör
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 krm salt
2 msk flytande glykos
flingsalt
Så här gör du: 

Häll grädden i en tjockbottnad kastrull och vispa i kakaon. Tillsätt resten av ingredienserna. Koka upp under omrörning och koka sedan kolan kraftigt i ca 15–20 minuter, tills smeten är tjock och det bildas stora bubblor. Termometern ska visa 120-125 grader eller gör ett kulprov.

Klä en långpanna, ca 20 x 30 cm, med smörpapper och häll upp kolan. Låt svalna. Skär kolan i lagom stora bitar och garnera med några saltflingor. Packa kolan i smörpapper eller cellofan. Förvara svalt.

Kommentarer

Flingsalt var ju supergott på!

Lägg till ny kommentar