En fyllig, god och mäktig paj! Serveras gärna med en klick grädde till.
Botten:
Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och häll i matberedaren samtidigt som den går. Tryck ut smulorna i en veckad pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylskåpet.
Mörk chokladkola:
Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 min. Gör kulprovet för att se att kolan är klar. Dra kastrullen från värmen och rör i ättiksprit och smör. Häll upp kolan i pajskalet. Ställ kallt i ca 1 timme.
Vit chokladkola:
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och koka ca 10 min och gör sedan kulprovet för att se om kolan är klar. Hacka under tiden chokladen. Dra kastrullen åt sidan och rör i hackad choklad, ättiksprit och smör. Häll genast smeten över den stelnade mörka chokladkolan. Ställ kallt.
Inför servering är det gott om pajen ställs fram en stund innan den serveras. Pudra över kakao. Bjud gärna med vispad grädde till.
Kommentarer
Ludvig (besökare)
Thu, 2016-02-25 13:35
Permalink
Tackar vi använder detta på
Tackar vi använder detta på våran matlagar show!
linda
Fri, 2016-02-26 07:54
Permalink
Kul att höra! Hoppas det går
Lägg till ny kommentar